VG-sector

Ipso Facto is al ruim 20 jaar partner van organisaties in de Verstandelijk Gehandicapten sector. Onze dienstverlening aan organisaties in deze sector is begonnen met het uitvoeren van leef- en woonwensenonderzoek. We zijn daar in de jaren 90 van de vorige eeuw mee begonnen en hebben sindsdien met tientallen organisaties samengewerkt. De laatste jaren doen we ook steeds vaker onderzoek naar medewerkertevredenheid en cliëntervaringen. Ons cliëntervaringsonderzoek is opgenomen in de ‘waaier’ van instrumenten die voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Cliëntervarings­onderzoek

Wij voeren cliëntervaringsonderzoek uit voor een grote diversiteit aan instellingen. We bieden een onderzoek op maat met de VNG kwaliteitseisen als uitgangspunt. Naast de reguliere basisversie van ‘Cliënten aan het woord hebben’ we verschillende versies ontwikkeld voor specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld een versie dagbesteding en een versie verblijf en behandeling.

Woonwensen­­onderzoek

Wij voeren woonwensenonderzoek uit voor zorginstellingen (gehandicaptenzorg, ouderenzorg, verpleeghuiszorg etc.) en voor gemeenten. Het onderzoek kan dienen als basis voor nieuwe plannen of beleid op gebied van wonen, maar ook worden uitgevoerd als onderdeel van bijvoorbeeld nieuwbouwplannen.

Contact